tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

1960 yılında İstanbul'da doğdu.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesin'den mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Stüdyo Oyuncuları Oyunculuk Atölye'sinde Şahika Tekand'dan iki yıllık temel oyunculuk eğitimi aldı. 2006 yılında Plato Film'de Ayla Algan ve Sevi Algan'in eğitmenliğinde kamera önü oyunculuğu atölye çalışmasına katıldı. 2007 yılında Özay Fecht'in, 2010 yılında Fatih Gençkal'ın (View Points) atölye çalışmalarına, 2011 yılında ÇGSM de Emre Koyuncuoğlu ve Filiz Sızanlı'nın atölye çalışmalarına katıldı. Yine 2011 de Yönetmen Binnur Karaevli ile senaryo okuma tekniği çalışması yaptı.

2007 yılında “Fikrimin İnce Gülü”, “Yemin” ve “Binbir Gece” dizilerinde bölüm oyunculukları yaptı. 2008-2010 yılları arasında “Aşk-ı Memnu” dizisinde “Aynur” karakterini, 2010-2011 yılları arasında “Doktorlar” dizisinde “Şevval” karakterini, 2011 yılında “Bir Günah Gibi” dizisinde “Irina” karakterini, 2014 yılında “Kurt Seyit ve Şura” dizisinde “Maria Borinsky” karakterini, 2014-2015 yıllarında “Gönül İşleri” dizisinde “Av. Lale Gündoğan” karakterini, 2017 yılında “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde “Sevinç” karakterini canlandırdı ve son olarak 2019 yılında "Yasak Elma" dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı.

2007 yılında Ülker Çikolatalı Başak ve 2008 yılında Kale Kilit reklam filmlerinde oynadı.
2012 yılında Lavanta Film'in çektiği " Avni Amca " isimli kısa filmde “Selma” karakterini canlandırdı.

Zerrin Nişancı, son olarak “Elimi Bırakma” dizisinde “Zerrin” karakterini canlandırmıştır.

Filmografi
Elimi Bırakma (TV Dizisi 2019)
Yasak Elma (TV Dizisi 2019)
Fazilet Hanım ve Kızları (TV Dizisi 2017)
Gönül İşleri ( TV Dizisi 2014)
Kurt Seyit ve Şura (TV Dizisi 2014)
Avni Amca (Kısa Film 2013)
Galip Derviş (TV Dizisi 2013)
Bir Günah Gibi (TV Dizisi 2011)
Doktorlar (TV Dizisi 2011)
Aşk-ı Memnu (TV Dizisi 2008-2010)
Yemin (TV Dizisi 2007)
Binbir Gece (TV Dizisi 2006-2009)