tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Sümeyra Koç, 27 Şubat 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi,Halkla İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Son sınıfı Laurate Değişim Programı ile Madrid Avrupa Üniversitesi’nde okudu.

Birçok reklam filminde yer aldıktan sonra kariyerine 2013 yılında “Sana Bir Sır Vereceğim” dizisi ile başladı. Sırasıyla “Kurt Seyit ve Şura”, “Kara Kutu” ve “Günebakan” dizileriyle devam etti. Aynı zamanda “Saruhan” filminde rol aldı. 

Farklı oyunculuk atölyelerinde eğitim aldı ve birçok oyuncu koçu ile çalışma fırsatı elde etti. Aynı zamanda “Karadut Tiyatro” bünyesinde “6 Kişiye Pijama” oyununda yer aldı.

Sümeyra Koç son olarak, “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde “Farah” karakterini canlandırdı.

Filmografi
Fazilet Hanım ve Kızları (TV Dizisi 2018)
Saruhan (TV Filmi 2016)
Günebakan (TV Dizisi 2015)
Kara Kutu (TV Dizisi 2015)
Kurt Seyit ve Şura (TV Dizisi 2014)
Şevkat Yerimdar (Film 2013)
Galip Derviş (TV Dizisi 2013)
Sana Bir Sır Vereceğim (TV Dizisi 2013)