tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Serap Aksoy  (d. 24 Haziran 1964)   Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu


İstanbul Devlet Konservatuarı Bale bölümü mezunu olan sanatçı, Münih Müzik Akademisi'nde bale eğitimini tamamladı. Devlet Opera ve Balesi'nde 25 yıl profesyonel balerin olarak çalıştı.

Birçok sinema filmleri ve dizilerde rol alıp 15 yıl boyunca tv programları ve sunuculuğu yaptı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bale üzerine kariyer yaptı.

Son iki senedir üniversitelerde drama eğitmenliği yapmaktadır.

Filmografi
Yağmur: Kıyamet Çiçeği (TV Dizisi 2014)
Güllerin Savaşı (TV Dizisi 2014)
Kukuriku Kadın Krallığı (Film 2010)
Sonsuz (Film 2009)
Kül ve Ateş (TV Dizisi 2009)
Kilit (Film 2008)
Karayılan (TV Dizisi 2007)
Hatırla Sevgili (TV Dizisi 2007)
Aşk Yolu (TV Filmi 2006)
Aşka Sürgün (TV Dizisi 2005)
Hayal Kurma Oyunları (Film 1999)
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey (Film 1995)
Geçmişin İzleri (TV Filmi 1994)
C Blok (Film 1994)
İki Kadın (Film 1992)
Piano Piano Bacaksız (Film 1991)
Kantodan Tangoya (Film 1989)
Yaprak Dökümü (TV Dizisi 1988)
Yer Demir Gök Bakır (Film 1987)
Değirmen (Film 1986)
Kartallar Yüksek Uçar (Film 1983)