tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Sedef Avcı (d.22.01.1982) Oyuncu

1982 yılında İstanbul’da doğdu, 2004 yılında Kocaeli üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun oldu.

1997 Elite Model Look yarışma birinciliği ile mesleki kariyerine Gaye Sökmen Ajansı'na bağlı olarak başladı.

2001 yılında oyunculukla başladığı kariyeri boyunca “Böyle Mi Olacaktı”, “Yanık Koza”, “Menekşe ile Halil”, “Yaprak Dökümü”, “Ezel”, “Umut Yolcuları”, “Mazi Kalbimde Yaradır”, “Esir Şehrin Gözyaşları”, “Boynu Bükükler”, “Bedel”, “Son Destan”, “Evlat Kokusu”, “Çember”, “Mehmed Bir Cihan Fatihi” dizilerinde, “Aşkın 5 Hali” Tv filminde ve yanı sıra "Hayattan Korkma", "Romantik Komedi Aşk Tadında", "Romantik Komedi Bekarlığa Veda" ve "Aşk Olsun" filmi gibi birçok projede yer aldı. Ayrıca yabancı ve yerli pek çok markanın reklam yüzü oldu.

2013 yılında ise Birol Güven’in “Yatak Odası Diyalogları” tiyatro oyununda yer aldı. 

Sedef Avcı son olarak “Payitaht Abdülhamid” dizisinde “Zeynep Hatun” karakteriyle rol almaktadır.

 

Filmografi
Payitaht Abdülhamid (TV Dizisi 2018)
Mehmet : Bir Cihan Fatihi (TV Dizisi 2018)
Çember (TV Dizisi 2017)
Mutluluk Zamanı (Film 2017)
Evlat Kokusu (TV Dizisi 2017)
Son Destan (TV Dizisi 2016)
Aşkın 5 Hali (Film 2015)
Aşk Olsun (Film 2015)
Bedel (TV Dizisi 2015)
Boynu Bükükler (TV Dizisi 2014)
Romantik Komedi 2 (Film 2012)
Esir Şehrin Gözyaşları (TV Dizisi 2012)
Mazi Kalbimde Yaradır (TV Dizisi 2011)
Arka Sokaklar (TV Dizisi 2010)
Umut Yolcuları (TV Dizisi 2010)
Ezel (TV Dizisi 2009)
Romantik Komedi (Film 2009)
Hayattan Korkma (Film 2008)
Menekşe ile Halil (TV Dizisi 2007)
Yaprak Dökümü (TV Dizisi 2006)
Yanık Koza (TV Dizisi 2005)
Böyle mi Olacaktı (TV Dizisi 1997)