tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

1978 yılında İstanbul’da doğdu. 14 yaşında tiyatro sahnesine adım attı.1996 yılında Üsküdar Cumhuriyet Lisesin’den mezun oldu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı. Konservatuar yıllarında profesyonel olarak aralarında “Apaçık”, “Tekrar Çal Sam”, “Yan Etkili Konuşmalar” ve “Taraf Tutmak” adlı oyunlarla seyirciyle buluştu. 1997 yılında oyunculukla başladığı kariyerinde bugüne dek içlerinde Beynelminel, Polis ve Mutluluk filminin bulunduğu pek çok sinema filminde, Yeditepe İstanbul, Hanımın Çiftliği, Koyu Kırmızı, Merhamet gibi TV dizilerinde başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Namal, 2005 yılında rol aldığı “Kiralık Oyun” isimli tiyatro oyunuyla Afife Tiyatro Ödülleri ve Sadri Alışık Tiyatro Ödüllerinde “Yılın En Başarılı Komedi Kadın Oyuncusu” ödüllerini, 2007 yılında “Mutluluk” filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festival’inde ve “Beynelminel” filmiyle İstanbul Uluslararası Film Festival’inde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

Namal ayrıca içlerinde Pune International Film Festival, Funchal International Film Festival, Oxford Film Festival, Yeşilçam Ödülleri, gibi yerli yabancı pek çok festivalde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini aldı.

 

Filmografi
Merhamet (TV Dizisi 2013-2014)
Bu İşte Bir Yalnızlık Var (Film 2013)
Koyu Kırmızı (TV Dizisi 2012)
Hanımın Çiftliği (TV Dizisi 2009)
İncir Çekirdeği (Film 2009)
Güneşin Oğlu (Film 2008)
O…. Çocukları (Film 2008)
Benim Annem Bir Melek  (Mini TV Dizisi 2008)
Mutluluk (Film 2007)
Polis (Film 2007)
Bebeğim (TV Dizisi 2006)
Beynelmilel (Film 2006)
Organize İşler (Film 2005)
Anlat İstanbul (Film 2005)
Kurtlar Vadisi (TV Dizisi 2003-2005)
Büyü (Film 2004)
Havada Bulut (TV Filmi 2003)
Hayat Bilgisi (TV Dizisi 2003)
Beşi Bir Yerde (TV Dizisi 2002)
Sır Çocukları (Film 2002)
Yeditepe İstanbul (TV Dizisi 2001)
Cinlerle Periler (TV Dizisi 2001)
Karate Can  (TV Dizisi 2000) 
Kerem (TV Filmi 1999) 
Affet Bizi Hocam (TV Dizisi 1998)
İkinci Bahar (TV Dizisi 1998)