tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Makbule Meyzinoğlu 03.Kasım 1974 yılında Varna’da doğdu. Oyunculuk eğitimini Akademi 35,5 Sanat Evinde tamamladı.

2008 yilinda “ Hanımın Çifliği” nde Renan karakterini canlandırarak başladı ve ardından “ Muhteşem Yüzyıl” , “ Çalıkuşu”, “ Güllerin Savaşı”, “ Aşk Yalanı Sever”, “O Hayat Benim” ve “ Kırgın Çiçekler” rol alarak yoluna devam etti.

2016 yılında Vahide Perçin’in yönetmenliğini üstlendiği, Pyoter Gladilin’ in “ Öteki İnsan” tiyatro oyununda başrolde Natasha karakterini canlandırdı.

 Zahide karakteriyle seyirci karşısına çıktığı “ Ev Yapımı Eylem” adlı tiyatro oyunu ( Yazan: Şenay Tanrıvermiş -  Yöneten: Hülya Karakaş ) geçtiğimiz Eylül ayında prömiyerini gerçekleştirdi. 

Filmografi
Kırgın Çiçekler (TV Dizisi 2017)
O Hayat Benim (TV Dizisi 2016-2017)
Aşk Yalanı Sever (TV Dizisi 2016)
Kurtlar Vadisi: Pusu (TV Dizisi 2015)
Güllerin Savaşı (TV Dizisi 2015)
Çalıkuşu (TV Dizisi 2013-2014)
Muhteşem Yüzyıl (TV Dizisi 2011)
Hanımın Çiftliği (TV Dizisi 2010)