tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

13 Mayıs1980 tarihinde İstanbul’da doğdu.

1996 yılında Kartal Tibet’in yönettiği Bizim Aile dizisiyle profesyonel oyunculuğa ilk adımını attı. 

13 Mayıs1980 tarihinde İstanbul’da doğdu.

1996 yılında Kartal Tibet’in yönettiği Bizim Aile dizisiyle profesyonel oyunculuğa ilk adımını attı. 

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü kazandı.

2005 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olan oyuncu 2005-2016 yılları arasında çeşitli dizi, sinema ve reklam projelerinde rol aldı. “Yalancı Yarim, “Yol Arkadaşım”, “Muhteşem Yüzyıl”, Kördüğüm” dizileri; “Ulak”, “Veda”, “Dedemin İnsanları” filmleri rol aldığı yapımlardan bazıları.  Kaya Akaya ayrıca kardeşleriyle birlikte kurduğu Akkademi Tiyatro’da 2 sene kadar da eğitmenlik yaptı.

Çağan Irmak’ın yönettiği, “Ulak” filminde canlandırdığı Ömer karakteriyle, 2008 yılında Adana Altın Koza Film Festivalinde “Umut veren erkek oyuncu” ödülünü kazanmıştır.

Kaya Akkaya, 2017 yılında konuk oyuncu olarak dahil olduğu “Söz” dizisinde “Olcay” karakterini canlandırmıştır. Ve 2017 kış sezonunda başladığı “Tac’ın Nöbetçileri” isimli tiyatro oyunu devam etmektedir. 

Filmografi
Keloğlan (Film 2018)
Söz (Tv dizisi 2017)
Kördüğüm (Tv dizisi 2016)
Hatırla Gönül (Tv dizisi 2015)
Aşk Sana Benzer (Film 2015)
Muhteşem Yüzyıl (Tv dizisi 2014)
Uçurum (Tv dizisi 2012)
Karbeyaz (Film 2010)
Veda (Film 2010)
Yol Arkadaşım (Tv dizisi 2009)
Ulak (Film 2008)
Yalancı Yarim (Tv dizisi 2007)
Sapak  (Kısa film 2007)
Kabuslar Evi Çizgisiz Zamanlar (Tv fimi 2006)
Aliye (Tv dizisi 2005)
Bizim Aile (Tv dizisi 1996)