tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Haluk Piyes (30 Mart 1975) Köln doğumlu-Aktör / Yönetmen / Sosyal Danışman

16 yaşından bu yana Sosyal Danışman olarak şiddet ve madde bağımlısı çocuklarla çalışan Haluk Piyes, gençlere ulaşmak için bir araç ve tutku olarak gördüğü sinemaya yönelmiştir.

American Film Institute (AFI, Los Angeles)’de Sinema-TV eğitimi almasının ardından Marlon Brando, James Dean gibi efsane isimlerin eğitim aldığı New York Actor’s Studio School’da sinema, yönetmenlik eğitimine devam etmiştir.

1995 yılında 112 bin kişinin katıldığı Avrupa’nın en büyük yetenek yarışması olan “Face of the Year”ı kazanan Piyes, gerçek bir hayat hikayesinden derlenen, uyuşturucu bağımlısı bir gencin öyküsünün anlatıldığı “Kanak Attack” filmiyle Almanya’da kült haline gelmiş, film DVD olarak 4 milyon adet satılmıştır.

Haluk Piyes, dönemin Almanya Cumhurbaşkanı Johannes Rau ile “Gençler ve Şiddet” adı altında çeşitli sempozyumlar düzenlemiştir. Almanya ve Türkiye’de kanaat önderleriyle birlikte yaptığı çalışmaların yanı sıra, Köln’de başlayan ve tüm Almanya’da uygulamaya geçen, sokaklarda eğitim seviyesi düşük veya kriminal potansiyeli yüksek gençlere, liselerin spor salonlarında gece yarısından sabah saatlerine kadar sosyal danışmanların himayesinde spor ile rehabilite desteği alma imkânı sunan ‘gece yarısı futbol ve basketbol’ kampanyasının kurucusudur.

2007 yılı itibariyle fikir sahibi ve oyuncusu olduğu “Pusat” projesiyle Türkiye’de de tanınan Haluk Piyes, Sosyal Danışman kimliğiyle lise ve üniversite öğrencilerine madde bağımlılığı ve şiddet üzerine seminerler vermektedir.
Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen seminerler ile yaklaşık 125.000 öğrenciye ulaşılmıştır.

Haluk Piyes, “Kannak Attak”, “Oda Beni Seviyor”, “Der Brief des Kosmonauten”, “Die Klasse von 99”, “En Garde”, “MELO!DRAMA!”, “The Stoning”, “Pars”, “Mülteci”, “Kanımdaki Barut”, “Bizim Hikaye”, “Ateş” Sinema Filmlerinde, “Schrei nach liebe”, “Die Mädchenfalle”, “Hans mit scharfer Soße”, “Ein Fisch namens Liebe”, “Wilsberg” Tv Filmlerinde ve “Jede Menge Leben”, “Die Wache”, “Eylül”, “Sahte Prenses”, “Pusat”, “Aynadaki Düşman”, “Umut Yolcuları”, “Muck”, “Galip Derviş”, “Firuze” dizilerinin yanı sıra çok sayıda Uluslarası Sanat Filminde yer almıştır.

Senaryosunu yazdığı filmlerden biri Amerikan Lions Gate şirketi tarafından satın alınan Piyes, oyuncu ve sosyal danışman kimliğinin yanı sıra yönetmen ve senaristliğini üstlendiği projeleriyle de mesleki kariyerine devam etmektedir.

Filmografi
Üç Kuruş (Film 2017)
Secret Of The Past (Film 2017)
Ateş (Film 2016)
Wilsberg (TV Dizisi 2016)
Bizim Hikaye (Film 2015)
Ein Fisch namens Liebe (TV Filmi 2015)
Galip Derviş (TV Dizisi 2013)
Firuze (TV Dizisi 2013)
Muck (TV Dizisi 2012)
Umut Yolcuları (TV Dizisi 2010)
Aynadaki Düşman (TV Dizisi 2009)
Refugee (Film 2009)
Pars (Film 2007)
Pusat (TV Dizisi 2007)
Sahte Prenses (TV Dizisi 2006)
Torpedo (Kısa Film 2006)
MonekyMind (Kısa Film 2006)
The Stoning (Film 2005)
Melo! Drama (Film 2005)
Eylül (TV Dizisi 2005)
En Garde (Film 2004)
Die Klasse Von 99 (Film 2003)
Der Brief Des Kosmonauten (Film 2002)
Summer Love (Film 2001)
Calling Scorsese (Kısa Film 2001)
Kanak Attack (Film 2000)
Honigmond (Kısa Film 1999)
Zwei (Kısa Film 1999)
Die Wache (TV Dizisi 1998)
Die Mädchenfalle-Der Tod Kommt Online (TV Filmi 1998)
Der Schrei Der Liebe (TV Filmi 1997)
Roys Welten (Kısa Film 1996)
Jede Menge Leben  (TV Dizisi 1995)
Chance (Kısa Film 1995)