tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

2002 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında Adana Devlet Tiyatrosu'na girdi ve stajyer sanatçı olarak çalıştı. 2008 yılında girdiği New School for Drama'da oyunculuk yüksek lisans programını bitirdi. New York'ta La Mama başta olmak üzere çeşitli tiyatrolarda temsiller verdi. Şahan Gökbakar ın Celal ile Ceren filmiyle Türkiye'ye dönen Gökçen, 2013 yılından bu yana "Derme Çatma Hamlet", "Kuşlar Meclisi", "Sahne Denilen Büyülü Kutu" oyunlarında rol aldı. Bunun yanında "Not Defteri", "Aşkın Kanunu" ve "Şehrin Melekleri" dizileri ve "Celal ile Ceren","Cinni: Uyanış" ve "Son Çıkış" adlı filmlerde oynadı.

Talimhane Tiyatrosu’nun “Yoldan Çıkan Oyun” ve “Baba ve Piç” oyunlarında sahneye çıkmış olan Gökçen Gökçebağ bu sezon Okan Bayülgen'in Dada Salon Kabarett Sahnesinde Şirket ve Metres oyunlarında rol almıştır.

Oyuncu son olarak 4N1K: Yeni Başlangıçlar adlı internet dizisinde "Ercüment" karakterini canlandırmıştır.

 

Filmografi
4N1K: Yeni Başlangıçlar (İnternet Dizisi 2019)
Son Çıkış (Film 2018)
Son Şnitzel (TV Filmi 2016)
Kayıp İnci (TV Filmi 2016)
Shell (Kısa Film 2016)
Cinni: Uyanış (Film 2016)
Aşkın Kanunu (TV Dizisi 2014)
Celal ile Ceren (Film 2013)
Seni Yaşatacağım (TV Dizisi 2002)
Salkım Hanım'ın Taneleri (Film 1999)