tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

1978 de İstanbul’da doğdu. Orta ve lise eğitimini Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden gördü.  1996 yılında  İstanbul  Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı. Mezuniyetinin ardından 2002   yılında aynı üniversitenin “Oyunculuk Yüksek Lisans bölümünü”ne girdi. 2005 yılında tezini vererek yüksek lisansını tamamladı. Aynı senelerde üniversitesinde araştırma görevliliği yaptı, Yıldız Kenter’in asistanlığını sürdürdü,  Tiyatro Tarihi , Tiyatro Edebiyatı ve Sahne dersleri verdi. 2005-2009 yılları arasında  Akademi Kenter'de tiyatro eğitmenliği yaptı.

1998-2012 yılları arasında  Kenter Tiyatrosunda sırası ile ‘Martı’, ‘Nükte’, ‘Hep Aşk Vardı’, ‘Çözüm’, ‘Sırça Kümes’, ‘Aşk Çemberi’, ‘İnishmore’lu Yüzbaşı’ ,'Kumarbazın Seçimi', 'Anna Karenina', 'Açık Denizde', 'Victoria' , 'Cimri' , 'Zorla Güzellik' ‘Ölümüne’  oyunlarında oynadı.

Kenter Tiyatrosu’nda 'Kuyruk' ve 'Zorla Güzellik' adlı oyunları , Tiyatro 0.2’de de ‘Bulanık’ adlı oyunu yönetti.

2011 yılında Garaj-İstanbul'da 'Ve veya Ya da'  adlı oyunda,

2012 de ‘Oda ve Adam’ adlı uluslararası projede oynadı.

2014 yılında "Tiyatro.iN" i kuran oyuncu ilk projesi olarak "Katil Joe" oyununu seçti. Oyun toplamda 6 ödül kazandı.

2015 yılında "39 Basamak" oyununda, hem Tiyatro iN olarak yapımında yer aldı, hem de oynadı.  2016 yılında "Akciğer" oyununu Tiyatro iN'in bünyesine kattı ve oynadı.

‘Kampüsistan’, 'Yaprak Dökümü' ,'Emret Komutanım' ve ‘İntikam’ başta olmak üzere 16 tv dizisinde,  ''Av Mevsimi'' , "Yağmur - Kıyamet çiçeği" , "Çalsın Sazlar" , "Bana Adını Sor"  un da içinde olduğu  10nun üzerinde sinema filminde rol adlı.

15’in üzerinde reklam filminde  oynayan oyuncu, seslendirme de yapmaktadır.

Engin Hepileri 2004 Afife Jale Tiyatro ödüllerinden ’Yeni Kuşak Özel Ödülüne’ ve 2010  Sadri Alışık Oyuncu ödüllerinden 'Komedi dalında yardımcı rolde en iyi erkek' ödülüne, 2014 de "Katil Joe" oyunuyla Tiyatro eleştirmenliği birliğinin yılın erkek oyuncusu ödülüne, 2012’de ‘’Celal Tan ve ailesinin aşırı acıklı hikayesi’’ filmi ile ekip olarak en iyi oyuncu ödülüne, 2014 de yaptığı 3 filmle de Sadri Alışık oyuncu ödüllerinden "Ayhan Işık Özel ödülü"ne layık görülmüştür. 

15'in üzerinde reklam filminde oynayan oyuncu seslendirme de yapmaktadır.

Rol aldığı “39 Basamak” oyunu hâlâ sahnelenmeye devam eden Engin Hepileri, son olarak “Gülizar” dizisinde “Kartal Söz” karakteriyle rol almıştır.

 

Filmografi
Gülizar (TV Dizisi 2018)
 7Yüz - Prosedür (İnternet Dizisi 2017)
Melek ile Serhat (TV Dizisi 2016)
Bana Adını Sor (Film 2015)
Kara Ekmek (TV Dizisi 2015)
Çalsın Sazlar (Film 2014)
Yağmur: Kıyamet Çiçeği (Film 2014)
Çiçek (TV Dizisi 2014)
İntikam (TV Dizisi 2013-2014)
Ferahfeza (Film 2013)
Tek Ölüm Yetmez (Kısa Film 2012)
Koyu Kırmızı (TV Dizisi 2012)
Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (Film 2011)
Av Mevsimi (Film 2010)
Küstüm Çiçeği (TV Dizisi 2010)
Gönülçelen (TV Dizisi 2010)
Bu Kalp Seni Unutur Mu? (TV Dizisi 2009)
Aile Saadeti (TV Dizisi 2009)
Yaprak Dökümü (TV Dizisi 2009)
Nefes: Vatan Sağolsun (Film 2009)
Gece Gündüz (TV Dizisi 2008)
Çemberin Dışında (TV Dizisi 2007-2008)
Son Ders: Aşk ve Üniversite (Film 2007)
Yasak Elma (TV Dizisi 2007) 
Başımın Belası (TV Filmi 2007)
Kızlar Yurdu (TV Dizisi 2006)
Beyza’nın Kadınları (Film 2006)
Emret Komutanım (TV Dizisi 2005-2007)
Kampusistan (TV Dizisi 2003)
Hürrem Sultan (TV Dizisi 2003)
Gülüm (Film 2002)
Canım Kocacığım (TV Dizisi 2002)
Beşik Kertmesi (TV Dizisi 2002)
Yedi Numara (TV Dizisi 2000)
Yılan Hikayesi (TV Dizisi 2000)
İki Arkadaş (TV Dizisi 1998)