tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

Elçin Sangu (d. 13 Ağustos 1985) Oyuncu

Elçin Sangu 13 Ağustos 1985’te İzmir’de doğdu. Mersin Üniversitesi Opera bölümünden mezun oldu.

Sahne Tozu Tiyatrosu'nda ki oyunculuk eğitiminin ardından, 2011 yılında "Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisi ile giriş yaptığı oyunculuk kariyeri boyunca, "Aşk Kaç Beden Giyer”, "Bir Aşk Hikayesi", "Kurt Seyit ve Şura", "Sevdam Alabora" dizilerinde, “Mutluluk Zamanı”  sinema filminde ve Blu Tv'de yayınlanan "Yaşamayanlar" internet dizisinde yer aldı.

Elçin Sangu 2015 - 2016 yıllarında Kiralık Aşk dizisinde canlandırdığı Defne karakteriyle; "Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri", "Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri", "MGD 22. Altın Objektif Ödülleri" ile birlikte pek çok Üniversiteden, eğitim ve kamu kurumlarından "En iyi Kadın Oyuncu" ödülü ve “43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri”nden “En İyi Kadın Komedi Oyuncusu” ödülü almıştır.

 Elçin Sangu son olarak "Çarpışma" dizisinde "Zeynep Tunç" karakterini canlandırmaktadır.

 

Filmografi
Çarpışma (Tv Dizisi 2018)
Yaşamayanlar (Internet Dizisi 2018)
Mutluluk Zamanı (Film 2017)
Kiralık Aşk (Tv Dizisi 2015-2017)
Sevdam Alabora (Tv Dizisi 2015)
Kurt Seyit ve Şura (Tv Dizisi 2014)
Bir Aşk Hikayesi (Tv Dizisi 2013-2014)
Aşk Kaç Beden Giyer (Tv Dizisi 2012-2013)
Öyle Bir Geçer Zaman Ki (Tv Dizisi 2011)