tr / en

ÖZGEÇMİŞ

DOWNLOAD CV

 

Ali Pınar (06.09.1977) İstanbul doğumlu – Aktör

Küçük yaşta gittiği Brüksel’deki Arthur De Greef ve Waterloo akademilerinin yanı sıra Bilgi Üniversitesi ile MSÜ Devlet Konservatuarı’ndaki eğitiminin ardından; Ayla Algan, Şahika Tekand ve Mehmet Ulusoy ile oyunculuk çalıştı. Kate Hendrickson, Jason Hale ve Ege Maltepe’nin Viola Spolin workshoplarına katıldı.

Mesleki yaşamına eski Cemal Reşit Rey Operası ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda asistanlık yaparak başladı. Çeşitli opera ve tiyatro oyunlarında rol aldı. Bunun yanı sıra “Çılgın Bediş”, “Ruhsar”, “Metropalas”, “Aşka Sürgün”, “Beyaz Gelincik”, “Emret Komutanım”, “İffet”, “Güneşin Kızları”  ve "Cesur ve Güzel" gibi TV dizileri; “Gölge”, “Bahtı Kara”, “Ada”, “La Confrérie Des Larmes” ve "I am You"gibi yerli ve uluslararası sinema filmleri ile reklam filmlerinde rol aldı.

Radyocu olarak TRT Radyo 3, Açık Radyo ve eski Radyo kozmos’ta Alla Turca ve Aksak adlı radyo programlarını sundu. 

Ali Pınar son olarak Fox TV kanalında yayınlanan "Bir Aile Hikayesi" adlı dizide "Sinan" karakterini canlandırmıştır.

 

Filmografi
Bir Aile Hikayesi (TV Dizisi 2019)
I Am You (Film 2018)
Dört Köşeli Üçgen (Film 2018)
Cesur ve Güzel (TV Dizisi 2016)
Güneşin Kızları (TV Dizisi 2015-2016)
Bir Gece (Film 2015)
La Confrérie Des Larmes / “Brotherhood of Tears” (Film 2013)
İffet (TV Dizisi 2011-2012)
Ada: Zombilerin Düğünü / Island (Film 2010)
Bahtı Kara (Film 2009)
Gece Gündüz (TV Dizisi 2009)
Mac Guffin (Kısa Film 2008)
Gölge / Shadow (Film 2008)  
Parmaklıklar Ardında (TV Dizisi 2008)
Benden Baba Olmaz (TV Dizisi 2007)
Pulpa (Kısa Film 2006)
Emret Komutanım (TV Dizisi 2006)
Beyaz Gelincik (TV Dizisi 2006)
Aşka Sürgün (TV Dizisi 2005)
Ödünç Hayat (TV Dizisi 2005)
Türk Dili Eğitim Filmi / Turkish Language Education Film (Film 2004)
Metropalas (TV Dizisi 2004)
Lise Defteri (TV Dizisi 2003-2004)
Adak / Oblation (Kısa Film 2002)
Nisan Yağmuru (TV Dizisi 2001)
Die Auslandstournee / Tour Abroad (Film 2000)
Köpekler Adası / Island of Dogs (Film 1997)
Ruhsar (TV Dizisi 1997)
Çılgın Bediş (TV Dizisi 1996)
Azmi (TV Dizisi 1995)